Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Man uit Diemen aangehouden voor oplichting

Politie

DIEMEN - In een onderzoek naar oplichtingspraktijken via internet is een 26-jarige man uit Diemen aangehouden. De man wordt verdacht van acht oplichtingsdelicten. Zijn betrokkenheid bij nog eens een veelvoud aan zaken wordt onderzocht.

De man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de oplichting van een oudere man uit Rijswijk. Het slachtoffer werd door een persoon gebeld die zich voordeed als medewerker van de bank. Het verhaal van de zogenaamde bankmedewerker was zo overtuigend dat het slachtoffer zich liet overhalen om zijn bankrekening digitaal over te laten nemen en vervolgens zijn bankpas en bijbehorende pincode op te laten halen. Hierna is een groot geldbedrag van de rekening van het slachtoffer gepind.

In het rechercheonderzoek dat de districtsrecherche Westland-Delft van de politieeenheid Den Haag naar aanleiding van de oplichting startte kwam een verdachte naar voren die aan meerdere oplichtingszaken verspreid over het hele land kon worden gekoppeld. De man kon op heterdaad worden aangehouden, waarna zijn woning is doorzocht en gegevensdragers in beslag zijn genomen. In zeker acht gevallen van oplichting, met een totale buit van zeker 40.000 euro, is de 26-jarige een verdachte en de politie houdt er rekening mee dat er nog meer zaken volgen. 

“Een mooie slag in de strijd tegen de babbeltruc: een vorm van criminaliteit die snel in omvang toeneemt”, aldus de politie.

Uit de krant