Afbeelding
Foto: Stephanie Berentsen

'Man die snackbar in de Kruidenhof binnenreed was hoogstwaarschijnlijk manisch'

Politie

Diemen - De 26-jarige Duivendrechter die op 20 juni van dit jaar met zijn auto een snackbar aan de Kruidenhof in Diemen-Zuid inreed, was hoogstwaarschijnlijk manisch. Dit staat in een van de rapportages die over de man zijn opgemaakt.

Poging tot moord

Vrijdagmiddag was bij de rechtbank Amsterdam de eerste proforma zitting in de strafzaak tegen de Duivendrechter die zelf niet aanwezig was. De officier van justitie beschuldigt hem van poging moord. Hij zou bewust met zijn auto de snackbar aan de Kruidenhof zijn ingereden waar op dat moment een aantal mensen aanwezig waren. Bij de crash raakte de verdachte en twee mensen gewond.

Onder invloed

Waarom de man met zijn auto de snackbar ramde, werd vrijdagmiddag niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie liet eerder weten dat zij die dag de Duivendrechter wilden aanhouden, omdat zij dachten dat hij onder invloed was. De man zou er vandoor zijn gegaan en uiteindelijk de snackbar zijn ingereden.

Onderzocht

Deskundigen hebben de verdachte onderzocht en concluderen dat de man tijdens de crash verminderd ontoerekeningsvatbaar was. Hij zou manisch zijn geweest en lijden aan een ziekelijke stoornis. In hun rapportages adviseren zij de verdachte TBS met voorwaarden op te leggen.

Reclassering

De strafzaak is vrijdag voor maximaal drie maanden aangehouden om de reclassering de tijd te geven een rapport over de verdachte op te stellen.

Uit de krant