Het was warm op de baan.
Het was warm op de baan. Foto: Trudy Kroese

Een mooi toernooi onder stralende led-verlichting

Sport

DIEMEN - Het jaarlijkse Open Tennis Toernooi van de Diemense tennisclub ATVD was zoals gewoonlijk - het is traditie - één groot feest. Veel tennispartijen waren van hoog niveau, het was warm weer en aan lekker eten en goed drinken was geen gebrek. Kortom, een topsfeertje aan de Wlllem de Zwijgerlaan.

Bij de tennisvereniging is er niets dan lof over de nieuwe duurzame led-verlichting. "De nieuwe verlichting bevordert de kwaliteit van het spel, is beter voor het milieu en zorgt voor een flinke kostenbesparing", vertelt Nico Droog, technisch manager van de club. "Een groot voordeel is dat we de baanverlichting direct in en uit kunnen schakelen. Dit zorgt voor 40 procent minder energieverbruik."

Te warm
Overdag was de verlichting niet nodig, want de zon straalde de hele dag. Het was eerder veel te warm, maar de tennissers sloegen zich er dapper doorheen. ATVD had dit jaar in alle categorieën zo'n driehonderd (!) inschrijvingen voor het Open Toernooi, dat vorig weekend werd afgesloten met een groot feest.

Ruimte voor nieuwe leden
In tegenstelling tot veel clubs in Amsterdam is er nog ruimte voor nieuwe leden bij ATVD. De club heeft een schitterend tennispark met negen gravelbanen, een zonnig terras en drie gediplomeerde tennisleraren.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief