Jochem Douw.
Jochem Douw.

GroenLinks krijgt nieuw raadslid in verband met verhuizing huidig raadslid

  Politiek

DIEMEN - Monique van Schoot neemt per 17 augustus, meteen na het reces, de zetel van Jochem Douw over. Jochem heeft een nieuwe woning gevonden buiten Diemen die beter geschikt is voor zijn gezin. Dat betekent dat hij na zijn verhuizing in juli geen raadslid meer kan zijn.

Dank
GroenLinks Diemen spreekt grote dank uit aan Jochem Douw, raadslid sinds maart 2018. De fractie was heel blij met het enthousiasme en de energie waarmee hij zich het raadswerk in korte tijd eigen maakte. Hij verdiepte zich in privacy, ruimtelijke ontwikkeling en openbare ruimte, waarbij duurzaamheid, natuur en afvalbeleid zijn speerpunten waren.

Jochem Douw, over zijn vertrek: "Een betaalbare en geschikte woning vinden in Diemen is voor veel mensen erg moeilijk. Voor een jong gezin als wij zijn, is dat niet anders. Ik ben blij dat het is gelukt een leuk huis in de regio te vinden, maar verlaat de raad met pijn in het hart. Ik zet mij graag in voor een groene en sociale samenleving en via GroenLinks Diemen kon ik daar een wezenlijke bijdrage aan leveren."

Opvolging
GroenLinks Diemen is erg blij dat Monique van Schoot, van 2014 tot 2016 al fractieopvolger, direct  beschikbaar is voor de vrijgekomen zetel. Met haar maatschappelijke betrokkenheid en ervaring als fractieopvolger enkele jaren geleden zal zij een waardevolle bijdrage leveren aan de fractie, aldus GroenLinks.

Monique van Schoot: "Het raadswerk trok altijd al, maar het zal best een klus zijn naast mijn werk bij Vluchtelingenwerk. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat GroenLinks Diemen haar werk in de raad de komende tijd goed kan voortzetten. Ik neem de rol van Jochem met overtuiging en plezier over."

Situatie in Diemen
De fractie betreurt het vertrek van Jochem. Fractievoorzitter Hilda van ’t Riet: "Wij vinden het heel jammer dat Jochem, een kritisch raadslid met goede kennis van zaken, weggaat. Zeker ook omdat zijn vertrek zo pijnlijk duidelijk maakt dat in Diemen echt een groot tekort is aan betaalbare woningen. Wij wensen hem en zijn familie heel veel geluk in hun nieuwe huis. En we zijn heel blij dat GroenLinks Diemen kan rekenen op zo’n betrokken achterban en dat we daardoor Monique zo snel kunnen verwelkomen als nieuwe collega in de raad."

Meer berichten