Opknappen Oosterringdijk startschot voor meer natuur rond Diemen

  Politiek

DIEMEN - De gemeente Amsterdam gaat in oktober beginnen met het herstel van de fundering van de Oosterringdijk. Hierdoor kan het pad op de Oosterringdijk eindelijk hersteld worden.

Dat is tevens het startschot voor een flinke investering die de gemeente Diemen gaat doen in de Oosterringdijk en het omliggende groengebied. Samen met bewoners kunnen dan plannen worden gemaakt voor een inrichting met natuur, speelmogelijkheden en ruimte voor andere activiteiten. Voor het herstel moeten 59 bomen worden gekapt.

Wethouder Jorrit Nuijens: "Onze ambtenaren hebben Amsterdam verplicht tot een herplantplicht van alle 59 bomen in Diemen. We zijn nooit blij als er bomen gekapt worden, maar soms moet het. Of door de verzakkende bodem of door grote funderingswerkzaamheden zoals op de Oosterringdijk. We verplaatsen bomen als dat kan, en via de bomenbalans zorgen we dat het aantal bomen in Diemen stijgt."

Overdracht

Amsterdam en Waternet zijn eigenaar van het pad en de dijk. Al jaren staat de overdracht van het eigendom tussen Amsterdam en Diemen op de agenda, maar Diemen heeft bedongen dat de dijk in herstelde staat moest worden overgedragen. Wethouder Scholten: "Ik ben blij dat er nu eindelijk iets gedaan wordt aan dit pad. De staat van het pad is ons al jaren een doorn in het oog. Aangezien gemeente Amsterdam en Waternet eigenaar en verantwoordelijk zijn voor het pad, konden wij niet meer doen dan bij hen aandringen op actie."

De werkzaamheden bieden een kans om de Oosterringdijk te verbinden met andere groene gebieden in de omgeving. De gemeente gaat zowel buurtbewoners als andere inwoners in een vroeg stadium betrekken bij de plannen.

Meer berichten