Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Eerste last onder dwangsom voor bezit inbrekerswerktuig

Politie

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vorige week de eerste last onder dwangsom opgelegd aan iemand die in het bezit was van inbrekerswerktuigen.

Deze man werd op 13 juli dit jaar in Diemen aangehouden door de politie en was in het bezit van inbrekerswerktuigen. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Diemen is dit verboden. Als de man weer wordt aangetroffen met werktuig om in te kunnen breken, wordt de last verbeurd. De man moet dan een bedrag van tussen de € 2.500 tot € 10.000 betalen.

Burgemeester Boog: "Een woninginbraak heeft grote impact op mensen. We moeten er dus alles aan doen om het aantal woninginbraken terug te dringen. Gelukkig worden mensen zelf steeds waakzamer, bijvoorbeeld door WhatsApp-groepen voor buurtpreventie. Ook worden huizen beter beveiligd en kan de politie meer technische middelen inzetten. We blijven echter ook als gemeente zoeken naar aanvullende maatregelen. Ik denk dat een last onder dwangsom, waarmee forse bedragen gemoeid zijn, kan bijdragen aan het afschrikken van inbrekers en minder inbraken in Diemen."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief