Dachel geeft Bollywood-dansles: leuk en gezond.
Dachel geeft Bollywood-dansles: leuk en gezond.

Bollywooddansen op Wereld Diabetes Dag

Cultureel

DIEMEN Diemense Dachel Seeratan zet zich vandaag, op Wereld Diabetes Dag, op een bijzondere manier in om aandacht te vragen voor suikerziekte en de gevolgen ervan.

In 2014 won Dachel als 14-jarige in Hollywood diverse medailles in een grote podiumwedstrijd (WCOPA). Nu studeert zij geneeskunde en geeft Bollywood Dance Fitnesslessen.

Op Wereld Diabetes Dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de nog altijd toenemende groei van deze chronische aandoening en steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen van diabetes. 

Dachel organiseert donderdagavond in Amsterdam een evenement met zang en dans en een informatief gedeelte. Onderzoeker Dr. Erik Beune van de afdeling sociale geneeskunde aan het Amsterdam UMC - locatie AMC vertelt over preventieve leefstijlregels voor Diabetes Type 2 (suikerziekte). 

Dance fitness les
De rest van de avond verzorgt Dachel een dance fitness les. "Trek uw dansschoenen aan en wees suikerziekte een stapje voor. De Bollywood dance fitness lessen die ik wekelijks geef en ook op dit evenement verzorg, komen voort uit een pilotstudie van Dr. Beune. Hij ging met zijn team na of deze vorm van beweging het risico op het krijgen van Diabetes Type 2 voor Hindoestaans-Surinaamse vrouwen (30-60 jaar) zou verminderen. En het blijkt dat dit inderdaad zo is."

Het evenement is donderdag van 18.15-20.15 uur. Deelname kost 2,50 euro en aanmelden vooraf is niet nodig. Informatie: facebook.com/Bollywoodfit DD.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief