Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Expositie van Jeroen Henneman in gemeentehuis

Cultureel

DIEMEN - Jeroen Henneman exposeert van woensdag 19 september tot en met donderdag 25 oktober een aantal van zijn werken in het gemeentehuis. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 08.30 tot 16.30 uur.

Beeldend kunstenaar Jeroen Henneman is niet alleen beeldhouwer maar ook graficus, illustrator, tekenaar, schilder en theater- en televisiemaker. Opgegroeid in Haarlem studeerde hij van 1959 tot 1961 aan het Instituut voor Kunstnijverheid in Amsterdam, de huidige Gerrit Rietveld Academie. Na een lange periode van reizen door Europa en wonen in België, vestigde hij zich in 1967 in Amsterdam waar hij nog steeds woont en werkt.

Staande tekeningen

Zijn sculpturen noemt Jeroen Henneman 'staande tekeningen', waarbij de lucht en niet het papier als drager van de lijnen fungeert. Of het werk nu voor binnen dan wel buiten bedoeld is, Henneman probeert in zijn 'staande tekeningen' met zo min mogelijk lijnen het grootst mogelijke volume te creëren.

Naast volume wekken zowel de strakke als ook de soepele, gebogen lijnen van Henneman de suggestie van diepte en gelaagdheid. Door zijn lijntekeningen uit te voeren in staal, brons, hout en andere materialen, veranderen ze in objecten, waarmee hij een illusie van ruimte creëert. Zij zijn een poëtische symbiose tussen tekening en object.

Tekeningen en schilderijen

Naast kleine en grote objecten (voor de openbare ruimte) maakt Henneman ook tekeningen en schilderijen.

De expositie in Diemen toont een aantal objecten en schilderijen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief