Diemen hangt 11 januari regenboogvlag uit | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Diemen hangt 11 januari regenboogvlag uit

  Buurt / wijk

DIEMEN - In navolging van Weesp zal ook in Diemen vrijdag 11 januari de regenboogvlag uithangen aan het gemeentehuis.

Wethouder Léon de Lange van D66 deed namens de gemeente Weesp eerder deze week een oproep aan gemeenten, provincie en andere overheden om mee te doen aan een collectief statement  tegen de zogeheten 'Nashville-verklaring'.

Naast Diemen hebben Amsterdam, Almere, Amstelveen, Culemborg, Driebergen, Hilversum en Nijmegen Weesp al laten weten zeker mee te doen, zo meldt de gemeente Weesp. 

Vlaggen als proteststem
Volgens de gemeente Weesp moet het collectieve vlaggen komende vrijdag gezien worden als een proteststem. "Iedereen is vrij om te zijn zoals hij of zij is. In de gemeente Weesp hechten we hier grote waarde aan. Daarom vinden we het belangrijk om met elkaar een proteststem te laten horen en te beschermen waar we in onze stad voor staan", stelt wethouder Léon de Lange.

Regenboogkleuren
Diemen is een regenbooggemeente en hangt de regenboogvlag vaker uit, bijvoorbeeld tijdens Pride Amsterdam en Coming-Outdag. Ook zijn de letters van het gemeentehuis verlicht in de regenboogkleuren.

Nashville-verklaring
In de van oorsprong Amerikaanse 'Nashville-verklaring' worden onder meer homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen. Afgelopen weekend verscheen er een Nederlandse vertaling, die door Nederlandse predikanten, voorgangers en politici is ondertekend. Tegelijkertijd ontstonden er ophef en een breed ongeloof over. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>