Afbeelding

Lid van No Surrender in Diemen aangehouden in verband met schietincident

Algemeen

DIEMEN - De politie heeft woensdag 8 april een 31-jarige man in een woning in Diemen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op de Médoclaan in Eindhoven op 4 oktober 2014. De aanhouding van de verdachte werd verricht door het arrestatieteam.

In het onderzoek naar het schietincident werden eerder al drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 42-jarige Eindhovenaar, een 34-jarige Helmonder en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Opsporing Verzocht
In de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht besteed aan het schietincident waarbij wonderbaarlijk genoeg niemand gewond raakte. Op zeer duidelijke bewakingsbeelden is te zien dat het incident ontstaat tussen in totaal negen mannen voor een woning aan de Médoclaan. Uiteindelijk wordt over en weer geschoten.

No Surrender
Ook de 31-jarige verdachte die woensdag werd aangehouden is op de beelden te zien. Hij draagt een hesje van Outlaw Motorclub No Surrender. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Onderzoek
Het onderzoek van politie en justitie is nog altijd in volle gang. Hoewel inmiddels vier verdachten werden aangehouden, is de politie nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Daarvan zijn de identiteiten inmiddels bekend. Dinsdag 7 april maakte het Openbaar Ministerie in het programma Opsporing Verzocht nog de identiteit van twee betrokkenen bij het publiek bekend en plaatste hen op de Nationale Opsporingslijst.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief