Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Diemen verstrekt corona-bezoekpakketten

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen verspreidt komende week 6.000 zogeheten ‘bezoekpakketten’ aan inwoners gericht op bestrijding van corona. Met het pakket wil de gemeente het naleven van de basismaatregelen in en om het huis bevorderen, vooral door aandacht te vragen voor de regels voor het ontvangen van bezoek. 

Het pakket bestaat onder meer uit een aantal zelftesten, mondmaskers en tips over hoe de basismaatregelen binnenshuis moeten worden toegepast. De pakketten worden onder meer via de Voedselbank verspreid, en ook huis-aan-huis in enkele buurten op basis van GGD-advies. Ook zijn bezoekpakketten vanaf 28 december gratis af te halen bij het gemeentehuis van Diemen.

Burgemeester Boog: “Het is voor iedereen een grote teleurstelling dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven en ons bezoek moeten beperken, zeker in deze decembermaand. Toch is het van groot belang om de verspreiding van de omikron-variant een halt toe te roepen. Daarom moeten we voorzichtig zijn als we elkaar opzoeken en de coronamaatregelen goed in acht nemen, ook als je gevaccineerd bent. Zo beschermen we elkaar, en vooral kwetsbare ouders en grootouders.”

Zelftesten belangrijk

Vanwege de nieuwe corona-variant en de snelle verspreiding ervan is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, zich laat vaccineren en een test doet bij klachten of voor de zekerheid voor een bezoek aan familie of vrienden. Uit bron- en contactonderzoek door de GGD blijkt dat veel besmettingen in huiselijke kring plaatsvinden. De gemeente heeft daarom besloten zelftestpakketten te verstrekken, waarmee de inwoners - ook die met een kleine portemonnee - ondersteund worden in het naleven van de basisregels. 

Burgemeester Boog: “Uit onderzoek blijkt dat mensen zich eerder testen als ze zelftesten in huis hebben. Testen zijn meestal niet gratis. Daarom verspreiden we in Diemen nu deze pakketten bij wijze van stimulans.”

Inhoud pakket

Het pakket bestaat uit vier zelftesten die ook de nieuwe omikron-variant kunnen detecteren. Daarnaast bevat het twee mondmaskers, voorlichtingsmateriaal over de basisregels en een korte boodschap van burgemeester Boog. Ook andere gemeenten in de regio - Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel - delen pakketten uit aan hun inwoners.

Uit de krant