Afbeelding

Veel ruimte voor groen, spelen en parkeren bij nieuwe sporthal

Algemeen

DIEMEN - Rond de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan zal ook de openbare ruimte opnieuw worden ingericht. Zo komt er voor de buurt en de kinderen van BSO Popeye en brede school De Nieuwe Kring een vernieuwd speelterrein naast de sporthal. Bovendien wordt het gebied beter ontsloten, komen er meer parkeerplaatsen en wordt het gebied groener ingericht.

Het college van B en W heeft het definitief ontwerp voor de openbare ruimte rond de sporthal vastgesteld. Het ontwerp is afgestemd met diverse betrokkenen rond de sporthal en ook omwonenden konden hun mening geven over het schets- en voorlopig ontwerp. Omdat er nauwelijks nog opmerkingen waren, is het definitief ontwerp vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het voorlopig ontwerp.

Speelplek

De speelplek bij de sporthal wordt opnieuw ingericht. Op de wand van de nieuwe sporthal komt een klimmuur en er komt een skelterbaan naast het openbare sportveld. De natuurlijke speelplek blijft behouden en waar mogelijk worden de bestaande speeltoestellen ook in de nieuwe situatie gebruikt.

Veel groen

In het ontwerp is veel ruimte voor groen naast 148 parkeerplaatsen voor de auto en voldoende fietsparkeerplaatsen. Alle nieuw aan te leggen parkeerplaatsen worden uitgevoerd in grasbetonstenen. Deze zijn goed voor de waterafvoer en zorgen voor een groen beeld. De bomenrij langs de sloot met de natuurlijke speelaanleiding blijft geheel behouden. Voor de 22 bomen die in verband met de werkzaamheden verwijderd moeten worden, worden circa 50 nieuwe bomen geplant. De rest van de bestaande bomen blijft behouden.

Rolstoeltoegankelijk

De nieuwe sporthal komt op een hoger niveau te liggen dan het huidige maaiveld, hierdoor ontstaan er hoogteverschillen, die door middel van kleine hellingen worden opgelost. Zo blijft het terrein rolstoeltoegankelijk. Daarnaast komt er een nieuwe voetgangersbrug op een handigere plek: vanaf de Prins Bernhardlaan tussen de school en de (bestaande) sporthal, in lijn met de tweede ingang van het nieuwe sportcomplex.

Sporthal

De werkzaamheden aan de sporthal zelf zijn al even bezig. Inmiddels is de fundering gereed voor de nieuwe hal en is de oude hal klaargemaakt voor de aansluiting met de nieuwe hal. Tot de nieuwe sporthal in gebruik genomen kan worden, naar verwachting dit najaar, kan er gebruik gemaakt blijven worden van de bestaande hal. Daarna wordt de bestaande hal verbouwd. De buitenruimte wordt in fases tegelijk met de bouw van het sportcomplex aangepakt en is tegelijk klaar met het complete project, volgens planning in het voorjaar van 2022.

Het ontwerp voor de buitenruimte rond de sporthal is te zien op https://www.diemen.nl/ (werk in uitvoering, nieuwe sporthal Prins Bernhardlaan).

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief