Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente gaat met bewoners en ondernemers in gesprek over ‘Mijn Diemen van morgen’

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen organiseert in de week van 7 tot en met 11 juni verschillende bijeenkomsten die in het teken staan van ‘Mijn Diemen van morgen’.

De gemeente legt in de Omgevingsvisie vast hoe Diemen er in 2040 uitziet. De gemeente wil graag de mening van inwoners en bedrijven ondernemers weten.

“In de week van 7 tot en met 11 juni organiseren we verschillende bijeenkomsten waarin we zowel inwoners, ondernemers als alle partners van de gemeente aan het woord laten. Wat vindt de samenleving belangrijk, bijvoorbeeld ten aanzien van thema’s als duurzaamheid en gezondheid? De input die we deze week ophalen nemen we mee bij het opstellen van de uiteindelijke Diemense Omgevingsvisie zodat het een visie wordt van de hele Diemense samenleving”, aldus de gemeente.

Het programma:  

31 mei 2021: Online vragenlijst te vinden op www.diemen.nl/omgevingsvisie.

9 juni 2021 van 10:00 tot 16:00 uur: Straatgesprekken in Diemen. Die vinden plaats op Diemerplein, winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid en op het Gruttoplein in Diemen-Noord. Binnenkort wordt op de website van de gemeente Diemen bekend gemaakt op welke tijd een straatgesprek op een van die drie plekken plaatsvindt.

9 juni 2021 van 19:30 tot 21:30 uur: Avond voor inwoners en ondernemers. Door de coronasituatie vindt de avond voor inwoners en ondernemers digitaal plaats via MS Teams. De gemeente werkt hierbij met aanmeldingen vooraf zodat zij het programma op het aantal deelnemers kan laten aansluiten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een email sturen naar yara.nijboer@diemen.nl. De link naar de vergadering wordt dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Uit de krant