Afbeelding
Foto: HC Diemen.

Open trainingen Hockeyclub Diemen groot succes

Algemeen

DIEMEN Vrijdag 30 april was de laatste open training bij Hockeyclub Diemen. De vereniging heeft in de hele maand april ruimte gemaakt voor alle kinderen die kennis wilden maken met hockey en de club. 

“Sinds vorig jaar organiseren wij deze open trainingen om in covid-tijd kinderen de ruimte te geven om in de open lucht te sporten en, zeker voor komend seizoen, kunnen wij met het oog op onze nieuwe velden ook meer kinderen laten hockeyen. Waar nu onze beperking zit in de trainingslocatie zal dit met twee eigen velden bij de start van het nieuwe seizoen geen probleem meer zijn. Daarom was dit voor ons een tweede reden om de open trainingen te organiseren.
Voor de open trainingen hebben 94 kinderen zich aangemeld om twee keer mee te doen en sinds de sluiting hebben wij al vijf aanvragen ontvangen voor een extra open training. Wij hadden verwacht dat er vooral animo vanuit de jongste jeugd (5, 6 en 7 jaar) zou zijn. Uiteraard is deze groep bij de aanmeldingen groot, maar tot onze blijdschap hebben vooral ook oudere jeugd (8-13 jaar) en jongens van alle leeftijden interesse getoond! Daar zijn wij heel blij mee want wij willen een club zijn voor iedereen, voor alle kinderen, jongens, meisjes, jong en de oudere jeugd. Tot nu toe hebben 37 kinderen zich definitief ingeschreven bij de club en achter de schermen is de ledenadministratie druk bezig om te kijken hoeveel kinderen we nu nog kunnen plaatsen. De focus ligt bij het plaatsen van de jongens zodat de bestaande teams aangevuld kunnen worden en dat we zelfs nieuwe jongensteams kunnen formeren. Daarna wordt gekeken welke meisjesteams aangevuld kunnen worden en als laatste welke teams we nieuw kunnen formeren voor het komende seizoen. Dit moet voor half juni doorgegeven worden aan de KNHB”, aldus HC Diemen.

“Het organiseren van deze open trainingen kost veel tijd. Wij zijn blij dat er veel vrijwilligers, onder wie veel ouders van bestaande leden, bij elke training aanwezig waren. Zij hebben de nieuwe kinderen geholpen met bitjes, scheenbeschermers en sticks en de kinderen ook gerustgesteld. Het is echt fantastisch. Wij zijn oprecht dankbaar voor alle inzet van die vrijwilligers. Zonder hen was dit niet gelukt.”

Alle ouders die nog vragen hebben voordat ze de kinderen willen aanmelden kunnen contact opnemen met HC Diemen: https://www.hcdiemen.nl/

Hockeyclub Diemen kijkt of er voor kinderen die op de wachtlijst staan een ‘pre-seizoen’ toernooi kan worden georganiseerd. 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief