Afbeelding
Foto: Wim Smeets

GroenLinks wil dat vogeluitkijkpunt Diemer Vijfhoek weer bereikbaar wordt

Algemeen

DIEMEN - De fractie van GroenLinks wil dat het vogeluitkijkpunt in de Diemer Vijfhoek weer bereikbaar wordt. GroenLinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. 

“In de Diemer Vijfhoek is een vogeluitkijkpunt. Helaas blijkt dit vogeluitkijkpunt op dit moment onbereikbaar omdat het pad ernaartoe afgekalfd is. Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied, heeft het pad ook afgezet als zijnde onbegaanbaar. Juist in deze tijd van corona, waarin bijvoorbeeld ook het vogeltelweekend meer deelnemers trok, kunnen wij ons voorstellen dat wandelaars graag gebruik zouden maken van het vogeluitkijkpunt”, aldus GroenLinks.

GroenLinks vraagt of het college ervan op de hoogte is dat het vogeluitkijkpunt onbereikbaar is. De partij vraagt ook of het college contact met Staatsbosbeheer heeft gehad en of Staatsbosbeheer van plan is om het vogeluitkijkpunt weer bereikbaar te maken. Ook vraagt de fractie wat eventueel de rol van de gemeente kan zijn bij het weer bereikbaar maken van het vogeluitkijkpunt.

Uit de krant