Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal vastgestelde coronabesmettingen in Diemen fors gestegen

Algemeen

DIEMEN - In week 52 (van 21 tot en met 27 december) is bij 138 inwoners van Diemen vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

Een week eerder (week 51) ging het nog om 89 inwoners van Diemen. In week 50 werd bij 103 inwoners van Diemen vastgesteld dat zijn besmet waren met het coronavirus. 

In week 52 lieten 803 inwoners van Diemen zich testen. Een week eerder ging het om 777 inwoners.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 52 442 per 100.000 inwoners. Een week eerder was het besmettingscijfer 285 per 100.000 inwoners.

“We zien dat het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich bij een GGD-testlocatie laat testen nog steeds hoog is. Dit kan deels worden veroorzaakt door het nieuwe testbeleid voor nauwe contacten die via de CoronaMelder app of het bron- en contactonderzoek worden gevonden. Zij kunnen zichzelf op dag 5 na laatste contact met de positief geteste persoon laten testen, ook als ze geen klachten hebben. Ook werd er een uitzonderlijk groot aantal testen afgenomen in de dagen voor Kerst. Een stijging in testen werd gezien in de gemeenten Ouder-Amstel, Amsterdam en Diemen, een afname in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. In de stadsdelen Nieuw-West, Noord en Zuidoost van de gemeente Amsterdam werd een afname in testen waargenomen en worden relatief minder mensen getest in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant