Afbeelding

Leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

Advertorial

Veel mensen zijn vrij rondom de kerstdagen. Het is vaak ook een drukke tijd waarbij je veel familiebezoeken aflegt of de feestdagen met vrienden doorbrengt. Je brengt heel wat tijd in de keuken door om de lekkerste feestgerechten te bereiden. Gelukkig blijft er vaak voldoende tijd over om alleen of samen met familie of vrienden activiteiten te ondernemen. Om je alvast te inspireren geven wij een aantal tips.

Uitjes met kinderen

Je kinderen hebben twee weken vakantie en dan is het leuk om samen tijd door te brengen. Haal je kinderen achter hun gameboy vandaan en ga met ze op pad. In veel plaatsen worden diverse activiteiten georganiseerd met een winters tintje. Deze activiteiten hoeven niet of nauwelijks geld te kosten. Tuincentra zijn rond deze tijd van het jaar vaak prachtig aangekleed. In diverse plaatsen kan je een levende kerststal bezoeken. Wil je een echte winterse activiteit ondernemen? Ga samen schaatsen en sluit jullie uitje af met een beker welverdiende chocolademelk. Heb je wat meer te besteden? Kijk dan waar er in jouw buurt een wintercircus neerstrijkt. Ook hebben pretparken vaak een winterthema.

Activiteiten binnenshuis voor de kerstvakantie

Ben je aan huis gekluisterd of is het slecht weer en heb je geen zin om erop uit te gaan? Gelukkig is er thuis ook meer dan genoeg te doen. Online kan je verschillende spelletjes spelen. Wil je een gokje wagen? Daarvoor hoef je de deur niet uit, maar bezoek je het casino online. Dankzij de modernste technieken wordt de spelervaring steeds beter. Online zijn er concerten die je kan bijwonen of breng een virtueel bezoek aan jouw favoriete museum en loop via jouw computer door de verschillende expositiezalen. Kan je niet genoeg krijgen van koken? Probeer een nieuw gerecht uit of maak met dit weer een stevige pan erwtensoep. Voor de creatieveling is het niet erg om binnen te zitten. Schilderen op nummer, boetseren, wenskaarten maken, haken; de kerstvakantie is te kort om al jouw creatieve uitspattingen volledig te kunnen uitvoeren.

Tijd met je gezin, vrienden en familie

Breng jij in de kerstvakantie tijd door met de mensen die jou dierbaar zijn? Een hele dag binnen rondhangen kan soms een beetje veel van het goede zijn. Ga met elkaar naar buiten en maak een wandeling in het bos. Om het voor kinderen leuk te maken kan je een speurtocht uitzetten. Ook kan je zelf een GPS-speurtocht maken. Sommige straten zijn rond deze tijd van het jaar prachtig versierd. Een avondwandeling was nog nooit zo mooi. Ga samen met je gezin in de woonkamer slapen. Je kinderen zullen dit fantastisch vinden. Ben je met z’n tweeën? Steek de openhaard aan en maak er een romantische avond van. Wil je die ene oom in beweging krijgen en de fantastische dansmoves van je neef zien? Organiseer een disco met een thema.

Deze kerstvakantie hoef jij je niet te vervelen. De vakantie mag wel wat langer duren.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief