Afbeelding
Foto: Pexels

Tips voor een originele trouwuitnodiging

Advertorial

Een bruiloft plannen, er gaat een hoop tijd overheen. Het kan maanden en soms zelfs jaren duren om te sparen en vervolgens jullie droombruiloft te plannen. Het begint bij het vinden van de perfecte locatie, waarna je vervolgens over de aankleding, catering en outfits mag nadenken. Ook voor de gastenlijst nemen jullie een moment: wie komen er allemaal, hoeveel uitnodigingen heb je nodig. Een originele trouwuitnodiging maken is een uitdaging. We geven je inspiratie en tips voor een geweldige uitnodiging op de deurmat!

Zo begint het

Tijdens een bruiloft vier je de liefde voor elkaar. Het is een moment om stil te staan bij het bruidspaar en de beloften om de rest van het leven met elkaar door te brengen. De trouwuitnodiging is een verlengstuk en vooral begin van jullie dag. De kaart laat weten in welk teken de dag staat. Wat is de dresscode, middels welk thema wordt de dag aangekleed? Dit kun je laten terugkomen in de trouwkaart. Een leuk voorproefje voor de gast en voor jullie zelf, het trouwkaartje blijft namelijk vereeuwigd in jullie herinneringen. De moeite waard dus, om hier in tijd in te steken!

Trouwkaart met foliedruk

Een feestelijke kaart is vaak voorzien van een foliedruk. Deze manier van drukwerk zorgt voor een glimmend laagje folie op het kaartje. Dit kan in de kleur goud, zilver, zwart, rosé goud of koper. Zet jullie namen op de kaart in sierlijke letters, er zijn verschillende lettertypen om uit te kiezen. Natuurlijk zijn er ook andere opties om uit te kiezen. Maar één ding is zeker: als je kiest voor een trouwkaart met folie, ontvangen je gasten een luxueuze uitnodiging voor de bruiloft.

Overweeg een losse safe the day kaart

Tegenwoordig wordt er steeds vaker een safe the day kaart verzonden, vóór de trouwkaart de deur uit gaat. Dit kan een groot voordeel zijn. Zo kun je in plaats van één, ineens twee persoonlijke kaartjes ontwerpen en versturen. Ook heb je hierdoor langer de tijd om gerichte details te verzamelen en te versturen in de officiële trouwkaart. Weet jij bijvoorbeeld nog niet zeker voor welke trouwlocatie jullie kiezen of wat het thema van de grote dag gaat worden. Geen haast, want na de safe the day kaart hebben jullie genoeg tijd om een trouwkaart op te stellen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de gasten jullie dag blokken in de agenda.

Voor de safe the day kaart kun je veel kanten op gaan met het design. Verstuur bijvoorbeeld een kaart met een leuke foto van jullie twee. Je kunt een mooi beeld laten maken door een bruidsfotograaf in Amsterdam. Deel met de gasten dat jullie gaan trouwen, wanneer en dat verdere informatie volgt. Een safe the day kaartje kan wta kleiner zijn dan een trouwkaart. Meer informatie hoef je dan ook niet te delen.

Daarnaast kunnen jullie overwegen om na de bruiloft nog een kaartje met het mooiste bruidsbeeld (of beelden) te versturen naar de gasten. Dit kan ook digitaal. Kijk met de trouwfotograaf bij het selecteren van de foto’s voor het trouwalbum, welke je favorieten zijn.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief