Afbeelding

Hulp bij familierecht

Advertorial

Familierecht is een heel breed recht, net als bij zoveel andere onderwerpen met betrekking tot recht. Het komt erop neer dat familierecht omvat: alle rechten die met familie te maken hebben. Dus dat kan gaan over het beëindigen van het huwelijk of het opstellen van een erfenis bijvoorbeeld! Benieuwd wat er allemaal bij familierecht hoort? Wij hebben het op een rijtje gezet! Zo zie je gelijk of jouw onderwerp erbij staat, mocht je op zoek zijn naar een advocaat.

Beëindigen van huwelijk

Als een huwelijk wordt beëindigd dan is dit nooit leuk. Misschien ben je er samen goed uitgekomen en is dit de beste beslissing, maar toch kan het een pijnlijke aangelegenheid zijn. Want, hoe nu verder? Een advocaat kan helpen bij de verdeling van de inboedel bijvoorbeeld. Dat lijkt misschien iets dat je zelf kunt oplossen, maar het is altijd goed om een professional hiernaar te laten kijken. Zo kan hij of zij goed inschatten hoe de verdeling moet zijn! Ook kan een advocaat helpen bij het opstellen van een contract voor het beëindigen van het huwelijk. Natuurlijk moeten beide partijen deze tekenen.

Problemen na beëindiging huwelijk

Als eenmaal de documenten zijn getekend zijn jullie officieel niet meer getrouwd, maar het kan voorkomen dat iemand zich niet aan de afspraken houdt. Vaak zie je dat dit te maken heeft met regels omtrent het zien van de kinderen. Soms zorgen mensen niet meer voor hun kinderen of komen ze andere afspraken niet na (zoals het betalen van de alimentatie). Om verdere problemen te vermijden is het goed om een advocaat in te schakelen. Soms spelen de emoties alsnog hoog op, terwijl het scheiden zelf misschien ‘als vanzelf’ ging.

Partneralimentatie, hoe zit dat?

Het kan zijn dat je ex-partner na de scheiding niet rond kan komen. Je moet dan zogenaamde partneralimentatie betalen. Dit is een bedrag om je ex te supporten. Het ligt aan verschillende zaken hoeveel alimentatie er geëist kan worden. Dit hangt ook af van het inkomen van de ex partner bijvoorbeeld. Een ander soort alimentatie is kinderalimentatie, hierbij moet of krijg je support voor de opvoeding van de kinderen.

Pensioen, heb je recht op pensioen van je ex partner?

Hoe zit het eigenlijk met pensioen? Heeft je ex recht op jouw pensioen of heb jij recht op die van hem/haar? Dit zijn handige dingen om uit te zoeken. Het ligt er helemaal aan wat er in het huwelijkscontract is opgenomen. Laat dit dus goed uitzoeken als je erg benieuwd bent, het kan van invloed zijn op je inkomen later.

Zoals je leest kan een advocaat met allerlei zaken helpen omtrent het familierecht. Vaak gaat het om emotionele zaken en is het soms lastiger om dan het recht te volgen. Een echtscheiding kan hard voelen en je wordt misschien onredelijk. Het is handig om een professional in te schakelen die alles wat zakelijker kan zien, dat is misschien juist wat je net nodig hebt op dat moment.

Uit de krant