Flat aan de M.L. Kinglaan.
Flat aan de M.L. Kinglaan. Foto: Trudy Kroese

Zendmasten van dak flat ML Kinglaan

Natuur en Milieu

DIEMEN - De zendmasten die op het dak van de flat aan de Martin Luther Kinglaan stonden zijn drie weken geleden weggehaald.

De eerste zendmasten werden eind jaren negentig op het dak van de flat geplaatst. Dit was zeer tegen de zin van een aantal bewoners.

Zorgen
Zij maakten zich zorgen over de gevolgen van de straling op hun gezondheid. Bewoners van de bovenste verdieping hadden tevens last van de werkzaamheden die regelmatig op het dak plaatsvonden. Diverse bewoners besloten te verhuizen.

Niet meer nodig
"De masten zijn op dinsdag 9 januari van het dak verwijderd. Tijdens een bijeenkomst van de vereniging van eigenaren is aangegeven dat de zendmasten zouden worden weggehaald. De huurders hebben overigens niets gehoord", aldus een bewoner van de Martin Luther Kinglaan. Ik heb begrepen dat de masten niet meer nodig zijn, omdat er in het buitengebied grotere masten zijn geplaatst."

Zorgen
De bewoner bevestigt dat veel bewoners zich zorgen maakten over het effect van de straling op hun gezondheid. "Er is nooit aangetoond dat de straling een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bewoners. Maar evenmin is vast komen te staan dat de straling niet tot gezondheidsklachten leidt."

Uit de krant