Stikstofdioxide (NO2) is een gas dat in Nederland voor het grootste gedeelte door het autoverkeer wordt geproduceerd.
Stikstofdioxide (NO2) is een gas dat in Nederland voor het grootste gedeelte door het autoverkeer wordt geproduceerd.

Luchtkwaliteit Diemen in orde

Natuur en Milieu

DIEMEN - De lucht in Diemen is iets schoner geworden en voldoet aan de Europese normen voor de uitstoot van stikstofdioxide (NO2), blijkt uit onderzoek van de GGD.

Die heeft in opdracht van de gemeente van november 2015 tot en met oktober 2016 stikstofdioxide gemeten op 25 locaties in Diemen.

De meetresultaten komen beduidend lager uit dan in eerder onderzoek. Dit past in de landelijke trend dat de luchtkwaliteit verbetert. Dat meldt de gemeente.

Mooi, maar geen reden om achterover te leunen, vindt wethouder Ruud Grondel van Milieu: "Het is mooi dat we aan de normen voldoen, maar samen met alle partijen wil de gemeente de luchtkwaliteit de komende jaren verder verbeteren."

Stikstofdioxide (NO2) is een gas dat in Nederland voor het grootste gedeelte door het autoverkeer wordt geproduceerd. Het wordt daarom vaak gebruikt als maat voor de luchtvervuiling door het verkeer. Aan de hand van de resultaten van de metingen van de luchtkwaliteit bepaalt de gemeente welke maatregelen nodig zijn om de uitstoot terug te dringen, bijvoorbeeld langs de rijkswegen.  

Op de website van het RIVM, www.rivm.nl/media/milieu-en-leefomgeving/hoeschoonisonzelucht, is meer informatie over de luchtkwaliteit te vinden.

Uit de krant