Lisanne Dijkstra: ‘TikTok is mijn podium, ik gebruik het om mijn dromen waar te maken’

19 aug 2023, 06:00 · leestijd 8 minuten Mensen Zaterdagportret
Lisanne Dijkstra doet typetjes en sketches op TikTok.
Lisanne Dijkstra doet typetjes en sketches op TikTok. Foto: Brian Elings

Actrice en theatermaker Lisanne Dijkstra begon in coronatijd een TikTok-account. “Optreden kon niet, dus werd TikTok mijn podium.” Met haar typetjes en sketches heeft Lisanne inmiddels bijna 900.000 volgers verzameld en is ze vooral bij de jeugd razend populair. In dit zaterdagportret vertelt Lisanne over hoe ze ‘een vreemde eend zijn’ heeft omgezet tot haar kracht.

In haar appartement op zeshoog zet Lisanne (26) twee kopjes thee op tafel. Ze grapt: “Het voordeel van thuis afspreken is dat de thee gratis is. Let maar niet op de rommel,” roept ze er meteen achteraan, terwijl ze een laptop aan de kant schuift. “Mijn appartement is ook mijn studio, dus overal liggen kostuums, microfoons en andere spullen. Eigenlijk wordt het tijd voor een echte studio, want het wordt hier een beetje krap.”

Mijn buren in Weesp kenden me al voordat ik hier kwam wonen

Ze vertelt dat ze nu een jaar in dit appartement woont. “Ik ben in Weesp terechtgekomen dankzij Alfred van den Heuvel. In 2021 speelde ik met Alfred in het theaterstuk Muskee, in Drenthe. En we konden het meteen goed met elkaar vinden. Ik woonde toen net weer ..