Afbeelding

Avondvierdaagse van Diemen start vanavond

Mensen

DIEMEN - De Avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni gehouden. Er hebben zich 1.200 deelnemers ingeschreven bij Het Wapen van Diemen. Er is dit jaar geen inschrijving mogelijk op de avond van de start van de Avondvierdaagse van Diemen.

De organisatie van de Avondvierdaagse van Diemen is blij dat er zich zo veel deelnemers hebben ingeschreven. Er doen dit jaar ook weer veel scholen mee.

De Avondvierdaagse van Diemen wordt ook dit jaar georganiseerd door Het Wapen van Diemen en een aantal vrijwilligers, onder wie Jennifer Meupelenberg. De start en de finish zijn vier dagen lang bij Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid. Op de slotdag worden de deelnemers feestelijk onthaald bij Het Wapen van Diemen en vindt er een feest plaats. Tijdens dat feest treden onder anderen DJ Jordy JOMO, Yes-R, Baas B en Henk Schulz op. Bij de finishlijn zullen de kinderen weer worden binnengehaald door burgemeester Erik Boog en Diemo de eend.

De start is elke avond om 18.00 uur. De deelnemers kunnen vier dagen lang vijf of tien kilometer lopen. Zij lopen elke dag een andere route. Langs het parcours staan verkeersregelaars die ervoor zullen zorgen dat de deelnemers veilig kunnen oversteken. Dit jaar zal er ook een stuk worden gelopen door het nieuwe deel van Holland Park. De mensen die de Avondvierdaagse van Diemen hebben uitgelopen ontvangen op vrijdagavond 9 juni een medaille. De medaille-uitreiking vindt voor Het Wapen van Diemen plaats. 

Uit de krant