Afbeelding

25.000 euro voor vak vol Diemenaren in Miljoenenjacht

Mensen

DIEMEN - Het was al heel gezellig bij de opnamen van Miljoenenjacht voor Diemenaar Eric Struyk. Maar toen een prijs van 25.000 euro op zijn naam viel, was het feest compleet.

Die prijs moest wel gedeeld worden met de rest van het vak vol Diemenaren met dezelfde postcode, zodat er 500 euro per man overbleef. Maar dat mocht de pret niet drukken. 

Leuke prijs
Eric is al meer dan 20 jaar lid van de loterij. "Ik heb er zeker meer dan die 500 euro ingestopt, maar het is een leuke prijs."

Busje
Samen met 49 andere deelnemers aan de postcodeloterij uit zijn wijk en aanhang mocht Eric de uitzending bijwonen. Ver hoefden de Diemenaren niet te reizen, de studio waar Miljoenenjacht wordt opgenomen staat in Amsterdam-Zuidoost. Met een busje vol vrienden en bekenden toog Eric die kant op. 

Luid gejuich
Toen een andere kandidaat ervoor koos om het spel te spelen, werd een van de koffers met toen nog onbekende inhoud aan iemand van het publiek gegeven. De computer besliste, en de keuze viel op de stoel van Eric. Een grote verrassing voor Eric en het hele vak Diemenaren, die de prijs met luid gejuich en applaus ontvingen.

Bord op schoot
Dat de show eerder wordt opgenomen is geen geheim. Zondagavond keek een groep bekenden die ook in de studio in de prijzen waren gevallen bij Eric thuis de uitzending, met een heerlijk bord nasi met saté op schoot.

Nieuwe tv
De bestemming voor zijn 500 euro weet Eric al. "Alle mensen in het publiek kregen ook een soundbar voor bij je televisie. Maar die van ons is daar te oud voor. Het geld is dus voor een nieuwe tv."

Uit de krant