Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', is een van de artiesten op het podium zaterdag
Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', is een van de artiesten op het podium zaterdag

Het Wereldfestival: veel optredens en een wereldmarkt

Cultureel

DIEMEN - Zondag 7 juli wordt op het Van Markenplantsoen de derde editie van het Wereldfestival gehouden. Stichting Roots and Wings organiseert het festival in samenwerking met Anthony Pinas, eigenaar van OnPoint Dancelab, en Daarom Diemen.

Het aanbod is net als bij de vorige edities divers. Er zijn optredens van bekende artiesten, er zijn dansvoorstellingen en ook dit jaar kunnen de voetjes van de vloer bij de kizombaworkshop van Mistura Movement van Suleika Pauli en Selwin Fredriks.

Hosts
De hosts van het Wereldfestival zijn Shaggy MC en Danicio. Het festival begint om 12.00 uur. Van 12.00 tot 12.45 uur is er een set van de jonge DJ Khadrix en zijn er dansoptredens van de Kids van Amsterdam Oost en OnPoint Dancelab. De officiële opening van het festival wordt om 12.55 uur verricht door burgemeester Erik Boog.

Voor jong en oud
Daarna is er tot 21.00 uur een gevarieerd programma voor jong en oud met o.a. headliner Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', en latin superband Accion Con Clave, die al op veel grote podia heeft gespeeld, zoals het Summer Breeze Latin Festival in het Vondelpark Openluchttheater. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Bezoekers kunnen tijdens het Wereldfestival genieten van heerlijke drankjes en exotische gerechten van de wereldmarkt. 

Het Wereldfestival duurt zondag 7 juli van 12.00 tot 21.00 uur. Het volledige programma is te vinden op wereldfestivaldiemen.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant