Lange afsluiting is lastig, maar beste keuze, aldus de gemeente.
Lange afsluiting is lastig, maar beste keuze, aldus de gemeente. Foto: gemeente Diemen

Ouddiemerlaan vijf maanden dicht

Buurt / wijk

DIEMEN - Vanaf begin juli is de kruising Ouddiemerlaan/Hartveldseweg afgesloten voor al het verkeer. Het werk gaat enkele maanden duren. Eind november gaat de kruising weer open, zo is de verwachting.

De gezamenlijke nutsbedrijven (water, gas en elektra, KPN en Ziggo) voeren deze periode werkzaamheden uit aan hun netwerk. Kabels en leidingen worden vervangen, verwijderd of verplaatst. En nu ze daar toch aan de gang gaan, legt de gemeente aansluitend nieuwe riolering aan en erna worden de werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan, het fietspad en de stoep uitgevoerd.

Niet tegelijk
Handig zou zijn geweest wanneer de werkzaamheden tegelijkertijd zouden kunnen worden uitgevoerd, maar dat kan niet. "De aannemers kunnen niet tegelijkertijd op de kruising werken, de werkzaamheden moeten achter elkaar uitgevoerd worden. Om dit mogelijk te maken, is het noodzakelijk de kruising geheel af te sluiten vanaf de eerste week van juli tot eind november", motiveert de gemeente de langdurige afsluiting.

De gemeente realiseert zich dat het afsluiten van deze belangrijke kruising lastig is. "Met het oog op de verkeersveiligheid hebben we echter weloverwogen besloten tot één periode van afsluiting, in plaats van steeds wisselende perioden van openstelling en afsluiting. Dat zou namelijk de situatie voor verkeersdeelnemers onduidelijk en onoverzichtelijk maken."

Omleidingen
De werkzaamheden hebben de nodige omleidingen tot gevolg. De Ouddiemerlaan is vanaf de Hartveldseweg afgesloten voor al het verkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Prinses Irenestraat, fietsers via verschillende routes. In verband met de werkzaamheden in de Burg. Bickerstraat is ook de kruising van Medenbach Wakkerplein/Burg. Bickerstraat voor autoverkeer afgesloten. Dat duurt tot half augustus.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief