Het park in Holland Park is in trek.
Het park in Holland Park is in trek.

Bewoners Holland Park vermaken zich in de zomer

Buurt & wijk

DIEMEN - Gezellige cafés, sfeervolle grachten en fijne speeltuintjes voor kinderen. Holland Park is een bruisende wijk waar jong en oud zich deze zomermaanden goed kunnen vermaken.

Even lekker een ijsje halen of op een kleedje in het gras liggen, de wijk straalt een gezellige, bijna metropolische sfeer uit.

In Holland Park wonen mensen met veel verschillende nationaliteiten, iets dat buurtbewoners Jos en Jolanda enthousiast benoemen. “Het is heel internationaal. De verscheidenheid aan mensen maakt het hier erg leuk wonen.” 

Ook Ariana is het daar mee eens. “Ik woon nu bijna een jaar in Holland Park en geniet enorm. In het weekend komt het hier vaak helemaal tot leven en zie je veel mensen op straat. Zeker als het zonnetje lekker schijnt.” 

Op het terras van lunchroom DSTRCT-DZ verteld ze enthousiast verder: “Het is hier het afgelopen jaar een stuk groener geworden. Zo zijn er nu bijvoorbeeld meer nieuwe planten en boompjes bij gekomen. Dat merk je gelijk. Ik vind het er zo een stuk gezelliger uitzien.”

Van al dat groen wordt volop gebruikgemaakt. Met de kinderen even lekker in het gras spelen of, wanneer de temperatuur hoog oploopt, de schaduw opzoeken door onder een boom te gaan zitten. En wanneer het echt te warm wordt kan er gelukkig snel verkoeling worden gezocht bij een café of restaurant in de buurt. 

“Wij proberen echt dingen voor de buurt te organiseren”, vertelt Leslie Reijnen, eigenaar van café-restaurant Lola’s. “In de vakantieperiode verwachten we dat veel buurtbewoners op vakantie zijn, daarom zijn wij van plan om aan het eind van deze zomer een bierfestival en een paella-avond houden. Dan zijn de meeste bewoners als het goed is ook weer terug.” 

Reijnen heeft het erg naar haar zin in Holland Park. “Het is een gezellige buurt. Wij zitten hier nu sinds begin januari en hebben al echt een vaste groep klanten. Van lieve oudere buren tot groepen studenten en bedrijfsborrels, het is heel divers.”

In Holland Park wonen veel jonge gezinnen. Iets waar bewoonster Umber heel blij mee is. “Het is een kindvriendelijke buurt. De kinderen hebben veel ruimte om te spelen en ons favoriete plekje is toch wel het park.” Ze staat op haar balkon en wijst naar het speeltuintje, recht tegenover haar huis. “Ja, het is hier echt heel fijn wonen.”

Uit de krant