Afbeelding
Foto: Shane van duckdev.

Tweede slimme bandenpomp geopend in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Aan de Visseringweg op bedrijventerrein Verrijn Stuart is vandaag de tweede Slimme Bandenpomp van Diemen geopend. De pomp staat ter hoogte van Hello Fresh/the Plumbers. Hier kunnen automobilisten gratis de bandenspanning controleren en hun banden op de juiste spanning brengen. Dit was al eerder mogelijk bij het afvalbrengstation van Diemen.

De Slimme Bandenpomp maakt het makkelijk om autobanden op de juiste spanning te brengen. En dat is belangrijk, want hiermee slijten de banden minder snel en rijden automobilisten schoner, veiliger, stiller en zuiniger. Met de plaatsing van de Slimme Bandenpomp wil de gemeente bijdragen aan een schonere en veiligere samenleving. 

Wethouder Sikkes-van den Berg: ‘’Met deze Slimme Bandenpompen hopen we ervoor te zorgen dat men sneller en vaker de banden controleert en op de juiste spanning brengt, het kent alleen maar voordelen!’’

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en geschikt voor alle personenauto’s. Met het invoeren van het kenteken wordt er berekend hoeveel spanning de banden nodig hebben. Na afloop kunnen automobilisten de besparing in verminderde CO₂-uitstoot en euro’s voor verminderde bandslijtage en brandstofverbruik bekijken. Het advies is om de banden elke 2 à 3 maanden op spanning te brengen. 

De Bandenpomp op Verrijn Stuart is 24/7 toegankelijk voor alle automobilisten. De Bandenpomp aan de Landlust is te gebruiken tijdens de openingstijden van het afvalbrengstation. Gewone bandenpompen houden geen rekening met de temperatuur van de band. Dit zorgt ervoor dat de spanning met een gewone bandenpomp te laag blijft als de auto al een tijdje gereden heeft. Een slimme bandenpomp houdt daar wel rekening mee. 

Gemiddeld rijdt in Nederland maar liefst 63 procent van de auto’s met onderspanning. De Slimme Bandenpomp is door Band op Spanning bedacht en ontwikkeld. Met het inzetten van de Slimme Bandenpompen in heel Nederland kunnen forse besparingen worden geboekt: 200 miljoen liter brandstof, 750.000 versleten banden, 400.000 ton CO2 uitstoot en 400 miljoen euro aan kosten voor nieuwe banden en brandstof. In Nederland staan er ruim 200 slimme bandenpompen. De locaties zijn te vinden op www.bandopspanning.nl/locaties.

Uit de krant