Afbeelding

Inloopavond over herinrichting Harmonielaan

Algemeen

DIEMEN - In het gemeentehuis vindt op donderdag 6 april een inloopavond plaats over de herinrichting van de Harmonielaan. De bijeenkomst duurt van 18.30 tot 20.00 uur. Pro Rail heeft de bewoners via een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

In de week van 24 april begint de herinrichting van de Harmonielaan. Deze werkzaamheden veroorzaken bouwhinder en hebben ingrijpende gevolgen voor de bereikbaarheid van de woning van de bewoners. De Harmonielaan wordt opnieuw aangelegd tussen de twee kruisingen met de C.J. der Kinderenplein. Onder dit deel van de Harmonielaan wordt ook de riolering vernieuwd. Deze werkzaamheden nemen acht weken in beslag. De werkzaamheden zijn midden juni afgerond. 

In deze periode worden het werkgebied en de hele rijbaan met hekken afgezet. De woningen blijven via de stoep bereikbaar, soms met een loopvlonder. Tijdens de aanleg van het riool kunnen bewoners water blijven gebruiken, op korte onderbrekingen na. Hiervoor zal de aannemer bij de bewoners aanbellen.

Ter hoogte van de huisnummers 20-30 aan de Harmonielaan worden tijdelijke parkeerplaatsen gecreëerd. Dit is nu nog het bouwterrein waar de keten staan. In de maand mei wordt, nadat de Harmonielaan opnieuw is aangelegd, de naastgelegen bushalte ingericht. Ook wordt dan het fietspad tussen de A1 en het C.J der Kinderenplein opnieuw aangelegd en geasfalteerd zodat het geheel weer mooi aansluit bij de spooronderdoorgang. 

De fietsers worden in die periode tijdelijk omgeleid over de dan nieuw aangelegde Harmonielaan.

Uit de krant