Afbeelding

Inwoners van Diemen redden man uit water

Algemeen

DIEMEN - Drie personen hebben woensdagavond een man uit het water van de Weespertrekvaart gered. De man was rond 18.00 uur in het water gevallen. Het betrof het deel van de Weespertrekvaart tussen de Diemerbrug en Punt Sniep.

Een van de personen die de drenkeling hebben gered is Remco van der Leij (49) uit Diemen. “Ik stond met mijn fiets voor de Diemerbrug die open was, aan de kant van Diemen-Zuid. Ik zag een man en een vrouw die aan de andere kant van het water stonden naar mij en andere mensen wenken. Er was duidelijk sprake van paniek. Ik ben toen direct met mijn fiets naar de plek die zij aanwezen gereden. Het bleek dat er een man in het water lag. Hij had zijn sloep afgemeerd en was in het water gevallen. Het was een oudere man. Hij lag tot aan zijn borst in het water, droeg een lange winterjas en hield zich vast met een touw aan zijn sloep. De man was gelukkig aanspreekbaar. Hij vertelde aan mij en twee andere mensen die inmiddels waren gearriveerd dat er een trapje in zijn sloep lag. Een noodzakelijk geluk, want zijn sloep en de kade waren te hoog om hem er zo uit te trekken. Wij zijn er met zijn drieën in geslaagd om de man met behulp van dat trapje op de kant te krijgen. Hij vertelde ons dat hij ongeveer tien minuten in het koude water had gelegen. Daarna arriveerden de hulpdiensten en die hebben zich over de man ontfermd.” Remco benadrukt dat het een gezamenlijke reddingsactie betrof. “Bij het uit het water halen van de man heb ik hulp gekregen van twee personen. Een vrouw van ongeveer mijn leeftijd en een jongere man die kinderen bij zich had. De man en de vrouw die aan de andere kant van het water stonden en de drenkeling hebben opgemerkt hebben ook een belangrijke rol gespeeld. Zonder hen was de man misschien niet opgemerkt.”

Een woordvoerder van de brandweer Amsterdam-Amstelland vertelde woensdag dat de man per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.

Uit de krant