Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Aanpak Scheerlicht: 86 woningen weer vrijgekomen voor echte woningzoekenden

Algemeen

DIEMEN - Aanpak Scheerlicht heet ertoe geleid dat er in Diemen 86 woningen weer zijn vrijgekomen voor echte woningzoekenden. Vele woningen zijn daarnaast nog in onderzoek, sommige panden zijn bestuursrechtelijk gesloten. 

Dit staat in de nota ‘Aanpak ondermijnende criminaliteit 2021/2022’ die later deze maand door de burgemeester met de gemeenteraad wordt besproken.

In oktober 2017 startte een pilot van de Aanpak Scheerlicht in Diemen-Noord. Inmiddels wordt Scheerlicht ook toegepast in andere wijken van Diemen. Scheerlicht is de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen.

In Diemen is er periodiek een lokaal ondermijningsoverleg tussen de politie, de gemeente Diemen en het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum). Daarin wordt ook het actuele ondermijningsbeeld in Diemen gedeeld. Hieruit komt naar voren dat vooral de volgende fenomenen zichtbaar zijn in Diemen: productie van en handel in drugs; diverse vormen van mensenhandel; vele vormen van woonfraude; financieel-economische criminaliteit; criminele samenwerkingsverbanden; cybercrime; wapengeweld en wapenbezit, bedreiging en intimidatie; en witwassen en verdachte financiële transacties.

Uit de krant