Afbeelding

Energiecoöperatie Diemen Ecostroom legt eerste zonnepanelen

Algemeen

DIEMEN - De Energiecoöperatie Diemen Ecostroom is dinsdag begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op het bedrijfspand aan de Weesperstraat 118. Dit is het pand waar kringloopwinkel RataPlan tot september 2017 gevestigd was. Op het dak wordt door het Amsterdamse bedrijf Zon & Co 240 panelen gelegd die inmiddels allemaal verkocht zijn.

Veel mensen uit Diemen en omgeving hebben twee of meer zonnepanelen gekocht en zijn daarmee lid geworden van de energiecoöperatie. Lid worden van een energiecoöperatie is een uitkomst voor veel mensen die graag zonne-energie willen opwekken maar die mogelijkheid niet hebben omdat zij bijvoorbeeld een woning huren of in een appartement wonen. Ook mensen met een koopwoning waarvan het dak te klein is of niet geschikt voor zonnepanelen vanwege bijvoorbeeld schaduwwerking kunnen bij de energiecoöperatie terecht.

Omdat er zoveel interesse bestaat voor de zonnepanelen zal snel begonnen worden met het leggen van de 230 zonnepanelen op het dak van Kringloopwinkel RataPlan aan Weesperstraat 140.

Mensen die willen deelnemen en zonnepanelen willen kopen op het dak van RataPlan kunnen een e-mail sturen aan diemen@ecostroom.nu. Aanmelden kan ook via de website http://diemen.ecostroom.nu.

Uit de krant