Wethouder Jeroen Klaasse en robot Nao.
Wethouder Jeroen Klaasse en robot Nao. Martijn van Dam Fotografie

Aan de slag met robots

Algemeen

DIEMEN - Maandag kregen 150 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs kindercolleges in Theater de Omval.

De colleges vormden de kick-off van een bijzonder onderwijsproject over technologie en robotica van de Diemense Sandy Kalisingh: de Robotica Challenge.

Hoe kan het ook anders tijdens zo'n bijeenkomst over robots: Robot Nao kondigde wethouder Jeroen Klaasse aan als spreker.

Kindercolleges
Ruim 150 leerlingen van basisscholen in Diemen en het voortgezet onderwijs uit Amsterdam en Almere waren aanwezig bij de kick-off. Ze kregen kindercolleges van sprekers van TUDelft, VU, TU Twente, hogeschool van Holland, TU Eindhoven en mensen uit het bedrijfsleven.

Verder in de klas
De challenge is een samenwerking tussen de wetenschap, het bedrijfsleven en onderwijs om de kinderen van nu voor te bereiden op de robottechnologie van de toekomst. De leerlingen gaan de komende maanden op school zelf aan de slag met mondiale vraagstukken en hoe deze met technologie zouden kunnen worden aangepakt. 

Ver in de toekomst
De kinderen waren erg enthousiast, al vonden sommigen het ook lastig om zo ver in de toekomst te denken, merkte Kalisingh. Op 27 mei geven de leerlingen een eindpresentatie van hun projecten voor bedrijven.


Uit de krant