Isa Ternede in actie.
Isa Ternede in actie. Foto: Füchse Berlin

Isa Ternede gaat naar Bundesliga

Sport

DIEMEN - Isa Ternede (23) speelt vanaf volgend seizoen in de Bundesliga in Duitsland. De handbalster uit Diemen heeft een contract voor twee jaar getekend bij de vereniging Buxtehuder SV. De Bundesliga is de hoogste handbalcompetitie in Duitsland. 

Isa Ternede speelt sinds het begin van dit seizoen voor Füchse Berlin, een ploeg die uitkomt in de Tweede Bundesliga. Zij woont sinds vorig jaar zomer in de Duitse hoofdstad Berlijn. 

Isa Ternede trainde mee met de jeugd van sv Zeeburg, maar speelde nooit voor de Diemense handbalvereniging. Zij speelde in de jeugd van de Amsterdamse topclub VOC en speelde later ook in het eerste team van VOC. Isa Ternede werd met VOC in het seizoen 2018-2019 en het seizoen 2022-2023 landskampioen.

Prof

Na die laatste VOC-titel ging zij in op de aanbieding van Füchse Berlin om als prof in Duitsland te spelen. Haar goede prestaties hebben haar een transfer naar de Bundesligaclub Buxtehuder SV opgeleverd. 

Veel publiek

Isa Ternede: “De plaats Buxtehude ligt op ongeveer vijftig minuten rijden van Hamburg. Ik ga in Buxtehude wonen. De Bundesliga is een van de sterkste handbalcompetities van Europa. Ik denk dat de competitie in Denemarken nog iets sterker is. Bij wedstrijden in de Bundesliga is dikwijls veel publiek aanwezig.” 

Isa heeft de ambitie om, net als haar moeder in het verleden, uit te komen voor het Nederlands team. “Ik heb al een aantal keren bij de voorselectie van het Nederlands team gezeten en speel begin april een officiële EK-kwalificatiewedstrijd met het Nederlands B-team. Nederland is al geplaatst voor het EK, dus het A-team wordt gespaard voor het Olympisch Kwalificatietoernooi een week later.”

Uit de krant