Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Keti Koti dialoogtafel in Diemen

Politiek

DIEMEN - Op woensdag 17 april vindt de Keti Koti dialoogtafel plaats in Diemen. De bijeenkomst wordt gehouden in Theater de Omval. De start is om 18.30 uur, de inloop begint om 18.00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via: https://www.ketikotitafel.nl/event-details/gemeente-diemen

Keti Koti is de viering van de afschaffing van de slavernij. In dit herdenkingsjaar van het slavernijverleden organiseert de gemeente enkele activiteiten rondom Keti Koti. “We vinden het belangrijk om te werken aan bewustwording over het slavernijverleden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden uit Diemen die willen stilstaan bij de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en hoe dat verleden doorwerkt in het nu. Dit doen we door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens tijdens de Keti Koti dialoogtafel”, aldus de gemeente.

“Tijdens een driegangenmaaltijd klinken er treur- en bevrijdingsliederen. Alle deelnemers voeren een-op-een gesprekken over een speciaal thema. Het biedt een unieke gelegenheid voor een verdiepend gesprek met iemand die u nog niet eerder heeft ontmoet en met een andere culturele achtergrond dan uzelf.”

“Door elkaar te leren kennen krijgen we meer begrip voor elkaar en kunnen we ons beter inleven in de ander. Samen kunnen we zo werken aan een verbonden gemeenschap zonder discriminatie en racisme”, aldus de gemeente.

Uit de krant