Afbeelding

Wereldwinkel kiest voor andere opzet, Wereldwinkelbus verdwijnt

Maatschappelijk

DIEMEN - De bus van Wereldwinkel Het Elsengroen Diemen staat op zaterdag 30 maart voor het laatst op het Diemerplein. De Wereldwinkel gaat verder met kramen op locatie. 

Stichting Vrijwilligerscollectief Het Elsengroen heeft ervoor gekozen om de bedrijfsvoering te wijzigen. Bestuurslid Jolanda Merks: “We stoppen op 30 maart met de bus op het Diemerplein. We hebben helaas te weinig vrijwilligers en de meeste vrijwilligers zijn al op leeftijd. Maar ik wil benadrukken dat wij niet stoppen met onze activiteiten voor onze goede doelen. Als Wereldwinkel Het Elsengroen Diemen zullen wij regelmatig met kramen in Diemen en omgeving te vinden zijn: we noemen dit Wereldwinkel On Tour. We maken uiteraard bekend waar en wanneer we met de kramen staan. We zijn nog bezig met de indeling.”

De bus van Wereldwinkel Het Elsengroen Diemen staat nog tot eind deze maand elk vrijdag en zaterdag op het Diemerplein. Stichting Vrijwilligerscollectief Het Elsengroen vindt het jammer dat er na 26 jaar afscheid wordt genomen van de bus van de Wereldwinkel, maar ziet geen andere mogelijkheid. Het afscheid gaat niet ongemerkt voorbij. “Op zaterdag 30 maart heeft iedereen de gelegenheid om een laatste blik in de Wereldwinkelbus te werpen en misschien nog een leuke aankoop te doen. Hierbij kunnen belangstellenden tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers.”

Uit de krant