Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Werkzaamheden voor openstellen busbaan starten in oktober

Vervoer & verkeer

DIEMEN - De gemeente gaat de verkeersstructuur in Diemen-Zuid aanpassen. De werkzaamheden starten in oktober. Dit schrijft de gemeente in een brief aan bewoners van onder meer Polderland en de Ringkade. 

“In oktober en november 2023 vervangen we de riolering langs de huidige busbaan. De oude riolering is toe aan vervanging. We halen deze daarom uit de grond en leggen er nieuwe rioolbuizen voor terug. Om erbij te kunnen, breken we de stoep en het fietspad langs de huidige busbaan op. De aannemer begint daarmee in de week van 16 oktober. Fietsers leiden we in delen van de bouwperiode om, net als auto’s van/naar Polderland. Eind november zijn we klaar met de riolering. We maken dan een nieuwe stoep en een nieuw fietspad, tijdelijk van zwart asfalt. Vanaf eind januari 2024 werken we aan de huidige busbaan. We breken de huidige busbaan op en leggen een nieuwe weg aan. Tijdens de werkzaamheden rijdt de bus over het nieuwe fietspad. De bus rijdt dan een tijdje dichter bij uw huis dan u gewend bent. We beseffen dat dit overlast voor u oplevert. Helaas kunnen we dat niet voorkomen. Voor de veiligheid plaatsen we een afscheiding tussen de stoep en de tijdelijke route van de bus. Alleen bussen, nood- en hulpdiensten mogen deze tijdelijke route over het fietspad gebruiken. Er komen dus zo min mogelijk voertuigen over de tijdelijke route. Fietsers leiden we in de bouwperiode om, net als en auto’s van/naar Polderland.”

“We verwachten dat het werk bij uw huis in april 2024 klaar is. De bus rijdt dan over de nieuwe weg en fietsers rijden dan over het nieuwe fietspad. Het fietspad krijgt dan ook rood asfalt. Ander verkeer maakt dan nog geen gebruik van de nieuwe weg. We verwachten dat dat pas gebeurt vanaf juni 2024. Dan zijn de werkzaamheden aan andere delen van de huidige busbaan ook klaar.”

Daarna gaat de aannemer verder met de Boven Rijkersloot tussen Speenkruid en de Diemerbrug en de omgeving daarvan. Daarbij leggen ze ook de nieuwe rotonde aan bij Beukenhorst. Als laatste is de Boven Rijkersloot tussen Boomhazelaaroord en de Venserbrug aan de beurt. In de zomer van 2025 is alles klaar.

Uit de krant