Oranje is uiteindelijk blij met de bronzen plak. Paula staat op de achterste rij, vierde van rechts.
Oranje is uiteindelijk blij met de bronzen plak. Paula staat op de achterste rij, vierde van rechts.

Zitvolleybalster Paula List wint brons op EK

Sport

DIEMEN - Op het Europees Kampioenschap Paravolley in Kroatië heeft de Diemense zitvolleybalster Paula List met het Nederlands team brons gehaald.

De bronzen finale werd tegen Finland  met 3-0 overtuigend gewonnen.

Maatje te groot
In de halve finale bleek Rusland een maatje te groot voor de Nederlandse dames, nadat ze in de poulefase ook al van dit team hadden verloren. Winst was er wel tegen Italië en Duitsland, zonder setverlies, en in de kwartfinale won Oranje van Slovenië. Maar door de verloren eerste wedstrijd tegen Oekraïne kwamen de Nederlandse paravolleybalsters Rusland al in de halve finale weer tegen. 

Blij
Dat de finale er niet meer inzat, wist Oranje eigenlijk al na die eerste verloren wedstrijd tegen Oekraïne. "De Russen zijn gewoon te goed, dat was bekend, al gingen we gedurende het toernooi steeds beter spelen", blikt Paula terug. De bronzen finale tegen Finland werd wederom zonder setverlies gewonnen en ze is dan ook heel bij met het brons. 

WK
Paula List, die dit jaar werd uitgeroepen tot Diemense Sportvrouw van het jaar, heeft nu even rust, maar niet te lang, want de volgende grote uitdaging komt eraan: het Wereldkampioenschap paravolley in 2018. En dat wordt gespeeld in Nederland.

Uit de krant