Afbeelding

Samir Kali, balvirtuoos met een doel voor ogen

Sport

DIEMEN - Samir Kali (18) uit Diemen is pannavoetballer en freestylevoetballer. Zijn droom is om een eigen school voor freestylevoetbal te openen.

Samir is daarnaast vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Diemen (SWD). Hij helpt de buurtsportcoaches van de SWD met het organiseren van voetbaltoernooien in Diemen.

Het gesprek vindt plaats in Grand Café Blauw in De Omval. We gaan naar buiten. Samir pakt zijn freestylebal uit zijn rugzak en demonstreert een aantal adembenemende trucs. Hij is heer en meester over de bal die aan zijn schoenen en lichaam lijkt te kleven. Het kost soms moeite om te zien waar de bal exact is. We besluiten een kort partijtje één tegen één te doen. De verslaggever heeft geen enkele kans en ziet de bal voornamelijk door zijn benen of langs hem heen glippen.

Samir woont al zijn hele leven in Diemen-Zuid. "Wij wonen in de flat Beukenhorst en toen ik heel jong was ben ik met voetballen begonnen. Ik speelde op straat, meestal op het ronde pleintje dat vlak bij Beukenhorst en de Diemerbrug ligt. Ik werkte daar aan mijn techniek. Ik ben op jonge leeftijd lid geworden van SV Diemen. Door een knieblessure en een blessure aan mijn enkelband ben ik gestopt met veldvoetbal. Ik ben toen gaan zaalvoetballen. Daarnaast ben ik nog meer gaan trainen voor pannavoetbal en freestylevoetbal."

De jonge Diemenaar heeft een Facebookpagina, Samir Skills, die zo'n vijfhonderd volgers heeft. Hij ziet zijn toekomst duidelijk voor zich. Hij wil zijn opleiding afronden en daarna een eigen school voor freestylevoetbal beginnen, waar hij jonge voetballiefhebbers op weg kan helpen. Ook wil hij shows blijven geven. Hij wordt regelmatig ingehuurd om een show te geven.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant