Afbeelding

Spannende beslissingswedstrijden volleybal in Sporthallen Diemen

Sport

DIEMEN - In Sporthallen Diemen worden vandaag beslissingswedstrijden van de volleybalcompetitie gespeeld. Er wordt in beide sporthallen op zeven velden tegelijk gespeeld.

Volleybalvereniging Smashing ‘72 uit Diemen is de organisator namens de Nederlandse Volleybalbond. In totaal worden door 23 teams maar liefst 25 wedstrijden gespeeld in Sporthallen Diemen. De eerste wedstrijden starten om 12.30 uur. Vanaf 15.30 uur worden de beslissende wedstrijden verwacht en de laatste wedstrijden zullen circa 19.00 uur zijn afgelopen.

Aan het einde van de competitie promoveren de kampioenen automatisch naar een hogere klasse. De nummers 2 in de rankings spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen de teams van één niveau hoger die niet rechtstreeks degraderen. Deze wedstrijden worden in poules of in rechtstreekse onderlinge beslissingswedstrijden gespeeld. De winnaars plaatsen zich voor de Derde Divisie of de promotieklasse. 

Voor één plek in Derde Divisie van de dames worden drie wedstrijden gespeeld tussen drie teams: US uit Amsterdam, De Boemel uit Tuitjenhorn en vv Utrecht. Voor één plek in de Derde Divisie van de heren strijden ook drie teams: Madjoe uit Enkhuizen, Aspasia uit Koudekerk a/d Rijn en Vives uit IJsselstein. Voor twee tickets in de promotieklasse van de dames worden in 2x twee poules van drie of vier teams eerst plaatsingswedstrijden gespeeld, waarna de poulewinnaars elk nog een beslissingswedstrijd spelen. Bij de heren wordt om twee plaatsen in de promotieklasse gespeeld in twee rechtstreekse duels door de nummers 2 uit de eerste klasse. Ook de nummer 2 van de competitie van kampioen Smashing ‘72 komt op bezoek: K.V.A. uit Amsterdam-Zuid.

Het volledige programma en de uitslagen gedurende de dag zijn te vinden op: https://www.volleybal.nl/competitie/zaal/diemen

Uit de krant