Foto: Yannick uit den Boogaard

Sport in Diemen in 2014

DIEMEN - De gemeente Diemen telt veel sportverenigingen. De clubs hebben veel leden die zich met passie op het veld, in de zaal, in het water of op het ijs inzetten. Een aantal leden zet zich ook buiten trainingen en wedstrijden in als vrijwilliger voor de vereniging. Een selectie van sportieve gebeurtenissen in Diemen het afgelopen jaar.

SV Diemen mikt op titel

SV Diemen degradeerde vorig seizoen naar de vierde klasse. In de nacompetitie bleek Saenden te sterk. Trainer Robin Ernest vertrok en Marc Stuut nam zijn plaats in. SV Diemen doet het dit seizoen goed in de vierde klasse. De ploeg won de eerste periodetitel en staat op een gedeelde derde plaats. SV Diemen hoopt na de winterstop een goede serie neer te zetten. SV Diemen mikt op de titel.

Dames Samshing '72 promoveren en draaien goed mee

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 werd in het voorjaar kampioen van de eerste klasse. De ploeg komt dit seizoen uit in de promotieklasse B in de regio West. De dames spelen dus op een hoger niveau dan een seizoen eerder, maar hebben goede prestaties geboekt. De ploeg staat op de zevende plaats in een poule van 12 teams.

Dames en heren TIW-Survivors pakken titel

De softballers van TIW-Survivors hebben een uitstekend jaar achter de rug. Het eerste herenteam en het eerste damesteam pakten beide de titel en promoveerden. De heren komen in 2015 in de tweede klasse uit, de dames in de derde klasse.

TVDZ viert lustrum

Tennisvereniging Diemen Zuid vierde dit jaar het dertigjarig bestaan. De vereniging hield diverse activiteiten om dit lustrum te vieren: een receptie voor genodigden, een open dag, een open toernooi voor de jeugd en activiteiten voor kinderen.

ATVD houdt toernooien

Algemene Tennisvereniging Diemen organiseerde weer diverse toernooien. De clubkampioenschappen en het open toernooi waren succesvol en gezellig. Het tennispark van de vereniging aan de Willem de Zwijgerlaan wordt momenteel gerenoveerd. Er worden onder andere nieuwe tennisbanen aangelegd.

De Meeuwen viert 75-jarig bestaan

Zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen vierde dit jaar het 75-jarig bestaan. De vereniging timmert nadrukkelijk aan de weg. Zo werd ook dit jaar de zwemvierdaagse georganiseerd en werd de damesafdeling waterpolo met een tweede team uitgebreid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding