Op 10 januari is er weer een Repair Café in De Diem.
Op 10 januari is er weer een Repair Café in De Diem. Foto: Trudy Kroese

dinsdag 30 december

Workshop

SWD organiseert in de kerstvakantie leuke workshops voor kinderen. Groep 4 t/m 6: 12.00-13.30 uur, groep 7 en 8: 13.45-15.15 uur. Locatie: Sportcentrum Wethouder Duran. Kosten: 1 euro per workshop. Vandaag: workshop 'So you think you can dance'. Inschrijven: www.stichtingwelzijndiemen.nl.

zaterdag 3 januari

Oud papier

Vrijwilligers van De Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot die tijd aan de weg zetten.

zondag 4 januari

Peuterfestival

Joes Boonen speelt 'Dikkie Dik en de Taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Aanvang 09.30 uur. Ageeth de Haan is daarna aan de beurt met 'Daar komen de dieren', een muziektheaterprogramma over het leven van jonge wilde dieren. Aanvang 11.00 uur. Beide voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van twee jaar en ouder. Kaarten € 9,- per voorstelling. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

maandag 5 januari

Spel-inloop

Elke maandagmorgen, behalve in de schoolvakanties, spel-inloop van 10.30 tot 12.00 uur. Gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, terwijl de kinderen kunnen spelen. Pedagogisch adviseur Carien Ruijter is aanwezig voor informatie en vragen over bijvoorbeeld slapen, eten, huilen, driftbuien en opvoeden. De spel-inloop wordt gehouden in de Torenkamer van De Brede HOED en is gratis.

woensdag 7 januari

Cursus voor ouders van pubers

De cursus 'Beter Omgaan met Pubers' start weer op woensdag 14 januari 2015. Bedoeld voor ouders van kinderen tussen 12 en 18 jaar. Locatie: De Brede HOED. Zes bijeenkomsten, 19.30 tot 21.30 uur. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Aanmelden: 020-5555848 of cruijter@ggd.amsterdam.nl.

8 en 11 januari

Film in De Omval

'Gone Girl' met Ben Affleck, Rosamund Pike en Neil Patrick Harris. 'Gone Girl', gebaseerd op de gelijknamige bestseller, onthult de geheimen van het moderne huwelijk. 8 januari 20.00 uur, 11 januari 11.30 uur. € 8,-, eserveren via www.theaterdeomval.nl.

Nieuwjaarsreceptie PCOB

PCOB afdeling Diemen houdt haar nieuwjaarsreceptie in De Schakel. 15.30-17.30 uur.

zaterdag 10 januari

Repair Café

DDD organiseert een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers repareren kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed, kleding en huishoudelijke apparaten. Ook kleding wordt gerepareerd (geen ritsen). Dat is in principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 8.30 uur buiten staan.

maandag 12 januari

Aqua Fauna

Wekelijkse bijeenkomst in De Schakel met vandaag 'Alles over zandsoorten en een veilige gebruik van je elektrische hulpmaterialen'. Aanvang 20.00 uur. Ook niet-leden zijn welkom, entree gratis.

dinsdag 13 januari

Sneak Preview

Zo halverwege het theaterseizoen is het tijd voor een tweede sneak preview in De Omval. De getergde mannen, Eric Koller, Piepschuim en Robert Jan Stips laten een stuk van hun voorstelling zien. 20.30 uur, € 5,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 14 januari

Lezing

Om 20.00 uur is Margriet Brandsma te gast in de bibliotheek om te vertellen over haar boek 'Vluchtcode Vlinder'. Ook de hoofdpersonen uit dit waargebeurde verhaal zullen aanwezig zijn. Vluchtcode Vlinder gaat over liefde, verraad en mensenhandel in de tijd van de DDR. Toegang met OBA-pas € 5,- normaal € 10,-. Reserveren gewenst: die@oba.nl of 020-6902353.

donderdag 15 januari

Film in De Omval

'The Disappearance of Eleanor Rigby' is een tweeluik over een relatiecrisis, elk gefilmd vanuit het perspectief van man en vrouw. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 16 januari

Cabaret in De Omval

In 'Tot nu toe', alweer de derde solovoorstelling van Pieter Jouke, ploeter hij door het leven. Bang voor alles wat in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat achter hem ligt. Maar hoe lang hou je dat vol? 20.30 uur, € 13,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.