De ezel ging voorop in de Kerstommegang.
De ezel ging voorop in de Kerstommegang. Foto: Trudy Kroese

Verklede kinderen, lichtjes, muziek en dieren

DIEMEN - Veel mensen, klein en groot, liepen op kerstavond mee in de Kerstommegang door het centrum van Diemen. Onder een kleine maansikkel zorgden de lichtjes die de kinderen bij zich droegen en langs de route in tuinen waren aangestoken, de verklede kinderen en vrijwilligers van Sint Petrus' Banden, de kerstliederen en de muziek en de ezel en kameel voor een bijzondere sfeer.

Het weer zat mee deze editie van de Kerstommegang en de opkomst was groter dan ooit; naar schatting ruim 150 mensen liepen mee. De kinderen en hun ouders genoten van de tocht. De ommegang begon voor het gemeentehuis waar de deelnemers verwelkomd werden door kerstmuziek van De Neuteblazers. De kameel trok weer veel belangstelling en er werden de nodige selfies en foto's van kinderen met de kameel gemaakt, ten slotte is het wel 2014.

Na het eerste deel van het kerstverhaal, bij het gemeentehuis voorgelezen door wethouder Maïta van der Mark, ging het via de apotheek op het Diemerplein, het Van Medenbach Wakkerplein en kerk De Ontmoeting naar de Sint Petrus' Bandenkerk.

Overal werden kerstliederen gezongen en een deel van het kerstverhaal voorgelezen. Een accordeonist zorgde bij de apotheek en De Ontmoeting voor de muzikale begeleiding. De buren van mevrouw Van Miltenburg, die aan het Van Medenback Wakkerplein een deel van het kerstverhaal voorlas, vormden een kerstkoortje.

Op het plein voor de Sint Petrus' Bandenkerk las pastor Han Hartog, voor de gelegenheid verkleed als wijze uit het Oosten, in de levende kerststal het laatste deel van het kerstverhaal voor. Er was glühwein en warme chocolademelk voor de deelnemers aan de kerstommegang. Klokgelui luidde Kerstmis 2014 in.