Afbeelding

Pereboom en zoon: billijke en nette bediening

Klaas Pereboom had als makelaar en eigenaar van "De Reiger" aan de Muiderstraatweg altijd veel volk over de vloer. In 1880 was het café middelpunt van een belangrijke beslissing in Diemerbrug. De Hartveldseweg moest steeds meer een stedelijke uitstraling krijgen. Grote gebouwen moesten de status van het dorp verhogen. Zo maakten de burgemeester en wethouders der gemeente Diemen in "Het Nieuws van den Dag" van 12 maart 1880 bekend: "Het in het openbaar aanbesteden van het bouwen van een Raadhuis met Dokterswoning ten Noordoosten v/d Hartvelderweg bij Diemerbrug. De Besteding geschiedt bij enkele inschrijving. Bestek en Teekeningen liggen van af 22 Maart 1880 ter inzage in voornoemd koffiehuis."
Op 8 mei 1890 stopte Klaas Pereboom ermee: "Onder dankbetuigingen aan Vrienden en Begunstigers voor het genoten vertrouwen neemt ondergeteekende de vrijheid, zijn Zoon en Opvolger, beleefdelijk bij het geachte Publiek aan te bevelen, K. Pereboom."
Zoon C. Pereboom beantwoordde dezelfde advertentie met de tekst: "(…) heb ik de eer onder aanbeveling te berichten, dat het Café met Stalhouderij, genaamd "De Reiger", te Diemerbrug, door mij op denzelfden voet zal worden voortgezet, en door billijke en nette Bediening getracht, de zoo gewone en geachte Clientèle waardig te zijn."