SV Diemen-trainer Marc Stuut.
SV Diemen-trainer Marc Stuut. Foto: Yannick uit den Boogaard

Trainer Marc Stuut is tevreden over eerste seizoenshelft SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen-trainer Marc Stuut is tevreden over de eerste seizoenshelft. SV Diemen staat na 13 wedstrijden op een gedeelde derde plaats. De ploeg heeft vier punten achterstand op koploper Sporting Martinus. SV Diemen heeft de eerste periode gewonnen.

Marc Stuut: "Wij zijn in alle wedstrijden de bovenliggende ploeg geweest. Wij zijn het seizoen goed gestart maar kregen na een aantal wedstrijden met diverse blessures te maken: Marc Stobbelaar, Kay Minnema, Boaz Saam en recent Kevin Kroese. Ook hebben wij RĂ©mon van Asselt drie wedstrijden moeten missen vanwege een schorsing. Het vertrek van aanvaller Dennis van Bree naar Friesland was ook een aderlating."

Van Bree deed in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop weer mee met SV Diemen, maar komt vanaf januari voor zijn nieuwe club in Friesland uit.

"Wij hebben in een aantal wedstrijden onnodig punten laten liggen en dan denk ik aan de nederlaag tegen Fortius en het gelijkspel tegen NFC. Wij verzuimden het om in die wedstrijden de kansen te benutten. Wij speelden goed tot aan het zestienmetergebied, maar hebben de trekker niet kunnen overhalen", aldus de trainer.

Marc Stuut gaat ervan uit dat hij bij de hervatting van de competitie op 25 januari weer over bijna alle spelers kan beschikken die de laatste wedstrijden door blessures moesten missen. Hij denkt dat alleen Kevin Kroese de eerste paar wedstrijden na de winterstop nog zal ontbreken. De middenvelder liep onlangs een blessure aan de enkel op.

De trainer is optimistisch over de titelkansen. "Wij hebben de laatste twee duels, tegen CTO '70 en Swift, met 6-0 gewonnen. Wij krijgen na de winterstop een serie van zes wedstrijden waarin wij minimaal 15 punten moeten halen. Ik hoop dat het er 18 worden. Als wij die punten pakken staan wij bij de bovenste ploegen. Vanaf dat moment begint de competitie pas echt. Dan komen de ploegen die om de titel spelen onder druk te staan. Ik denk dat mijn ploeg daar goed mee kan omgaan. Wij spelen in de slotfase van de competitie nog tegen al onze directe concurrenten om het kampioenschap. Wij hebben het dus in eigen hand."