Dames van De Meeuwen houden kerstborrel.
Dames van De Meeuwen houden kerstborrel. Foto: Jan Ronday

De Meeuwen zoekt speelsters

DIEMEN - De damesafdeling waterpolo van De Meeuwen beschikt sinds het begin van dit seizoen over twee teams. Er is behoefte aan nieuwe speelsters. Sanne Winchester en Willemijn Barendregt, aanvoersters van respectievelijk het eerste en tweede team, vertellen over de vereniging.

Sanne Winchester (23) speelt ruim vijf jaar voor De Meeuwen, aanvankelijk als veldspeelster. De laatste vier jaar is zij keepster van het eerste team. Willemijn Barendregt (31) is sinds anderhalf seizoen actief voor de vereniging. Zij deed in het verleden aan handbal en roeien. Toen zij anderhalf jaar geleden weer aan een teamsport wilde gaan doen, kwam zij min of meer toevallig uit bij waterpolo, een sport die zij daarvoor nooit beoefende. "Ik heb mijn A- en B-diploma en vond het zwemmen aanvankelijk heel zwaar. Anderhalf jaar geleden heb ik een aantal zwemlessen gevolgd om aan mijn techniek te werken."

Teamgeest
Een waterpoloteam bestaat uit een keepster en 6 speelsters. Er mogen 6 wisselspeelsters aan de kant zitten. De damesafdeling van De Meeuwen heeft momenteel de beschikking over 20 speelsters, te weinig voor twee teams met een voldoende aantal wisselspeelsters. Er is plaats voor nieuwe speelsters van 15 tot 50 jaar.
Sanne en Willemijn beschrijven de damesafdeling van De Meeuwen als de meest vrouwelijke en sportieve ploeg van de regio. Nieuwe speelsters hoeven niet over ervaring of veel talent te beschikken. Enthousiasme en teamgeest worden wel belangrijk gevonden.

Sociale aspect
De dames van De Meeuwen trainen twee keer per week in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid: op zondag van 18.30 tot 19.30 uur en op woensdag van 20.45 tot 21.45 uur. De wedstrijden worden zaterdag in de namiddag of -avond gespeeld. Beide teams spelen na elkaar hun thuisduel.

Het sociale aspect speelt een belangrijke rol bij de dames van De Meeuwen. Buiten de wedstrijden worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Afgelopen vrijdagavond hielden de dames van beide teams bijvoorbeeld een kerstborrel in De Herberg in Diemen. Geïnteresseerde meisjes en dames kunnen vrijblijvend aan een training van De Meeuwen meedoen of meer informatie vinden op de website van de vereniging: www.demeeuwen.nl.