Sander en Miranda Rijk.
Sander en Miranda Rijk. Foto: Trudy Kroese

'Grote toekomst zonne-energie'

DIEMEN - Solar2020 BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepaneelsystemen. Het bedrijf van Sander en Miranda Rijk is sinds juli in een ruim pand aan de Stammerdijk 1D in Diemen gevestigd.

De opslag van het bedrijf was 20 vierkante meter te klein geworden. Sander en Miranda gingen naarstig op zoek naar een mooi bedrijfspand om hun groei-ambities verder vorm te geven. Zij zijn met Solar2020 inmiddels een middelgrote speler in Noord-Holland.

Sander: "Wij geven maatwerkadvies over zonnepaneelsystemen en geven brede informatie over de mogelijkheden. Er zijn legio mogelijkheden en verschillende configuraties van een zonnestroomsysteem. Een zonnestroomsysteem dat doordacht is ontworpen is het soort systeem waar wij graag onze naam aan willen verbinden. Zo werkt Solar2020 met een eigen ervaren installatieteam dat zorgdraagt voor een correcte plaatsing van de zonnepanelen."

BTW
"De vraag naar zonnepanelen komt mede voort uit de onvrede van het lage rentepercentage van circa 1 procent dat mensen van de bank op hun spaargeld krijgen. Doe een investering vanaf circa € 3.000 tot € 7.500,- en hoger kunnen de maandelijks terugkerende energiekosten kunnen met tientallen euro's per maand worden verlaagd. Daarnaast is het goed voor het milieu en is het gewoon een heel mooi product waarvan men 25 tot 30 jaar lang voordeel kan hebben. De aanschaf van zonnepanelen verdient zich binnen vijf tot zes jaar terug. Mensen die zonnepanelen kopen krijgen de BTW van 21 procent terug. Dat is nu dus heel aantrekkelijk."
Solar2020 geeft advies op maat. Het bedrijf verkoopt verschillende kwaliteitszonne-energiesystemen en streeft ernaar dat de klant de beschikking krijgt over een systeem dat het best bij de woning past: "Wij kijken uiteraard naar de positie van het dak van de woning. Als een dak op het zuiden ligt, zorgen de zonnepanelen voor het beste rendement. Zo'n 60 procent van onze klanten komt bij ons terecht op basis van referenties van andere klanten. Onze bedrijfsslogan is dan ook '100% tevredenheid'. Mond-tot-mondreclame is erg belangrijk", aldus Sander.

Hij geeft aan dat het voor de leek niet meevalt om in deze markt vergelijkingen tussen zonne-energiesystemen te maken. "Wij worden dagelijks gebeld met de vraag voor het maken van een offerte. Maar wij willen de woning van de aanvrager van binnen en buiten zien en duidelijk vaststellen wat de specifieke wensen zijn."

Sander en Miranda hebben de taken binnen hun bedrijf verdeeld. Sander is regelmatig buiten de deur om acquisitie te doen en klanten te bezoeken. Miranda zwaait de scepter over klantcontacten en draagt zorg voor de inkoop en planning.

Sander en Miranda hebben de taken binnen hun bedrijf verdeeld

Naam
Solar2020 is aangesloten bij de branchevereniging Uneto-VNI. De naam van het bedrijf is met zorg gekozen. 2020 is namelijk het jaar dat Nederland binnen de EU heeft afgesproken dat 14 procent van de energie moet worden opgewekt met behulp van wind- of zonne-energie. Sander is ervan overtuigd dat zonne-energie een grote toekomst heeft. "Over 10 jaar zijn zonnepanelen net zo vanzelfsprekend als destijds het aanbrengen van dubbel glas. Daarbij: waarom zou iemand nog langer voor energie betalen terwijl die gratis uit licht is op te vangen?"