Veilingmeester Marinus van Dijk.
Veilingmeester Marinus van Dijk. Foto: Trudy Kroese

Veiling voor Voedselbank Diemen levert 1110 euro op

DIEMEN - De veiling die winkeliersvereniging Diemen zondag voor Voedselbank Diemen heeft gehouden heeft ruim 1100 euro opgeleverd. De veiling van de Rembrandtreproducties, een schilderij van de Diemense kunstenares Magda Wieclawska en een schilderij van de Cultuurkamer van Diemen bracht 860 euro op. De winkeliersvereniging heeft na de veiling 250 euro aan Voedselbank Diemen geschonken.

Winkeliersvereniging Diemerplein heeft door het organiseren van de veiling benadrukt dat zij het werk van Voedselbank Diemen van groot belang vindt. De winkeliersvereniging waardeert de inzet van de vrijwilligers van de voedselbank die elke vrijdagmiddag in het uitgiftepunt in Diemen-Zuid voedselpakketten aan cliënten uitreiken.

Marinus van Dijk, voorzitter van Winkeliersvereniging Diemerplein, vertolkte zijn rol als veilingmeester met verve. Hij zorgde voor een goede sfeer en trachtte de aanwezigen in het winkelcentrum te verleiden om leuke bedragen te betalen voor de vele prachtige kunstwerken. Hij kreeg assistentie van Willeke van der Krogt.

Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen, is enorm blij met het initiatief van de winkeliersvereniging en de hoge opbrengst van de veiling. "Wij hebben momenteel bijna 80 cliënten en kunnen dit geld heel goed gebruiken, onder andere voor het winkeltje waar onze cliënten goedkope artikelen kunnen aanschaffen."