Smashing wint van nummer 2

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft in een zinderende wedstrijd in Hoofddorp gewonnen van de nummer twee in de competitie: VCH werd vol passie met 3-2 verslagen door de Diemense dames.

In de eerste set kwam Smashing snel op voorsprong, die gaandeweg werd ingelopen door VCH. Met een succesvolle aanval en een blokkeerpunt besloot Smashing het eerste bedrijf met winst (24-26). In de tweede set bezweek Smashing onder het servicegeweld van VCH (25-15). Aan het einde van de derde set werd een flinke achterstand door Smashing knap ingelopen, gesteund door aanmoedigingen van het eerste herenteam dat in dezelfde hal een wedstrijd had gespeeld. De dames trokken de set naar zich toe: 24-26. In de vierde set beet VCH van zich af (25-16), waardoor een vijfde tiebreakset moest worden gespeeld. VCH nam de leiding, maar Smashing herpakte zich met Lara Lems en Lidwien Gall die op beslissende momenten scoorden: 14-16.