Afbeelding
Foto:

Koffijhuis en Stalhouderij

Toen Klaas Pereboom '"de Reiger" aan de Muiderstraatweg kocht, werd deze gebeurtenis middels een advertentie in de "De Nieuws van den Dag" van 28 april 1874 op deze wijze publiekelijk gemaakt:

"Door deze heb ik de eer mijnen geachten begunstigers te berigten, onder de opregte dankbetuiging voor de gunst en het vertrouwen die mij ruim twee- en dertig jaren zoo ruimschoots te beurt mogten vallen, dat ik mijn Koffijhuis en Stalhouderij genaamd "de Reiger", heb overgedaan aan den Heer K. Pereboom. Ik hoop dat dezelfde blijken van goedgunstige genegenheid ook door hen aan mijnen genoemden opvolger zullen worden geschonken, dien ik daartoe allerminzaamst aanbeveel. Onder betuiging van mijne meeste hoogachting heb ik de eer te zijn, Uw Dw. Dienaar, E. L. Eijking, Diemen, 27 April 1874."

"De Ondergeteekende, door aankoop Eigenaar geworden zijnde van bovengenoemd Koffijhuis en Stalhouderij, heeft hiermede de eer zich beleefdelijk in de gunst van het geƫerde publiek aan te bevelen, hopende zich door eene nette en soliede bediening de gunst en het vertrouwen waardig te maken, welke door zijnen voorganger zoo ruimschoots zijn ondervonden. Uw Dw. Dienaar, K. Pereboom."